Story

Perfectly Unknown är ett band från södra Sverige – från musikmetropolen Lund, staden som hade en inflytelserik musikscen under det sköna 1970-80 talet. Arenan hette “Olympen” och inrymde bl a rockens gudar som Rainbow och Kizz 1976. AC/DC och Black Sabbath 1977. Iron Maiden 1981. Deep Purple 1983. Metallica 1986 för att nämna några. Många av oss var ofta där, rockade loss i betongen och inspirerades – en i högsta grad saknad era av pionjärerna bakom rocken. Allt uppstyrt av den legendariske konsertarrangören Julius Malmström, Skåne-regionens egen “Claude Nobs”.

Perfectly Unknown startade 2009 i syfte att hedra det superba musikarbete som skapats av artister från tiden 70/80-talet och framåt, med olika line-ups under åren. I själ och hjärta framfört av musiker med höga ambitioner på musikalisk kvalitet. Gemensamt är även viljan att stå på scen och framföra de band som fanns med i uppväxten och som format den egna utvecklingen som musiker.

Olika vägval
Under 2016 började bandet att skriva eget material som framfördes i musiktävlingen Emergenza, bandet nådde semifinal. Perfectly Unknown’s musik influerades naturligt av den vintage rock genre som gruppen gjorde tribute på.

Efter 2016 mejslades en ny väg fram – en instrumental trio bildades med målet att på djupet plocka fram den musikaliska kvaliteten i rockmusik framfört i en kontext med sittande publik, mat och dryck. En breddning av tribute konceptet innebar även fler artister i setlist ex. Joe Satriano, Steve Vai, Jeff Beck, Gary Moore m fl – under 2017 spelades “Triomania”.

Pandemin gav upphov till nya idéer kring eget material, ett gäng låtar har skrivits. Förhoppningsvis kan en utgåva ges ut i framtiden.

Inspiration
Ett av de avgörande ögonblicken för den tyngre rockens födelse var naturligtvis när den mäktiga vinylen “Made In Japan” av Deep Purple placerades på skivtallriken. Det som hände där och då runt 1973 var magiskt och satte sin prägel för all framtid. Alla var sålda inför det paradigmskifte som pop-musiken stod inför. Senare startades och inspirerades band som Dream Theatre, Metallica, Van Halen, Europe, Motley Crue mfl – det stod snart klart att den tyngre rocken var född och där för att stanna.

Episk rock
Perfectly Unknown framför stolt betydelsefulla artister med originalkänsla i ett magnifikt framträdande där musik och improvisation får mycket utrymme, med sitt eget ID här och där. En konsert uppbyggd på inflytelserika-klassiska rockartister med rötterna i sjuttiotalet – som tillsammans med ex. Led Zeppelin och Black Sabbath födde den tyngre riffbaserade genren känd som “heavy metal” – en instrumental tribute konsert med episka rocklåtar inspirerade av tidiga livespelningar från prisade rockartister som Deep Purple, Rainbow, Gary Moore, Jeff Beck, Joe Satriani, Steve Vai mfl – den ultimata ROCK- upplevelsen! Kom och upplev den live.

 

tickets

Check out Olympengigs